gare maritime BGVanaf 9 september 2022 opent de ‘Sculptura Gallery’ in de Gare Maritime, op de gelijkvloers van unit 8. Deze galerij zal werken tentoonstellen, die gecategoriseerd kunnen worden onder de monumentale- en installatiekunst, van Belgische en Nederlandse kunstenaars. 

Sculptura Gallery biedt een platform aan Brusselse, Belgische en internationaal gelauwerde beeldhouwers en makers van monumentale- en installatiekunst. De expositieruimte dient daarbij als een eerste stap, om het toekomstige Sculptura # 1 kracht bij te zetten.  

Participerende kunstenaars:  

Artiesten die werken zullen etaleren bij de opening van de Sculptura Gallery:

    • C Maarten De Boeck 4Luk Van Soom (BE). Deze beeldhouwer is te Brussel terug te vinden in de publieke ruimte met monumenten zoals ‘De man van Atlantis’ en ‘In the Clouds’.
    • Ivan Cremer (NL). Een van Nederlands’ aanstormende talenten. Na Artzuid, Maastricht en recent paleis Soestdijk strijkt hij neer in Brussel.
    • Caroline Coolen (BE). Gaat naar eigen zeggen te werk als jager-verzamelaar, ze zoekt en legt stukjes van de realiteit vast, voordat deze onherroepelijk in de vergetelheid belanden. De mens en zijn band met de natuur staat hier niet zelden centraal bij.
    • Willem Boel (BE). Woonachtig en actief in Gent, heeft al in verschillende Europese landen geëxposeerd.
    • Dries Boutsen (BE). Boutsen ontleent technieken aan de bouwindustrie, die hij steeds combineert met persoonlijke constructiemethode.

Praktische info

Opening Sculptura Gallery: 09/09/2022 – 15/12/2022
Dinsdag tot en met vrijdag: 12:00 - 18:00
Organisator: Brussels Sculpture Festival vzw
Adres: Picardstraat 11 (unit 8), 1080 Brussel
Contact: 0468/41.80.38 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.sculpturafestival.be